Collecties

De beeld- en archiefbank is een digitale beeldbank voor erfgoedmateriaal uit de collectie van Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale. Er bevinden zich al duizenden beelden in deze beeld- en archiefbank. De website is voortdurend in ontwikkeling. Onze vrijwilligers vullen de inhoud nog met grote regelmaat aan. Naast het archiefmateriaal van onze Heemkundekring kunt u via de Links op onze website gemakkelijk kennismaken met interessante erfgoedcollecties van derden, die o.a. betrekking hebben op onze gemeente en onze regio.
U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden.
De handleiding voor zoeken klik hier.

bidprentjes
Burgerhout 4a
Naar Beeldarchief
Knipsel 9
Naar Beeldarchief

     
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op de door ons getoonde foto’s? Laat het ons weten. Stuur dan een e-mail naar: secretaris@heemkundekringroosendaal.nl
Geef bij uw reactie wel het objectnummer aan.

Video  &  Audio

In het overzicht van deze rubrieken laten wij zien over welke beelden en digitale bestanden onze Heemkundekring beschikt. Niet altijd is het bestand direct te zien of te horen, mede op basis van auteursrecht dan wel privacyregelgeving. U kunt dan met ons contact opnemen voor nader overleg.

Voorwerpen (nog in voorbereiding)

komde gij uit roosendael
Naar Voorwerpen
missaal
Naar Voorwerpen
Kannen
Naar Voorwerpen
Petten
Naar Voorwerpen
foto 1
Naar Voorwerpen

In deze rubriek tonen wij u voorwerpen die in ons Heemhuis aanwezig zijn. (Schilderijen, object, beeldjes, etc.)

Bibliotheek (nog in voorbereiding)


Heemkring De Vrijheijt van Rosendale beschikt over een ruime bibliotheek van boeken, naslagwerken en periodieken. U kunt kiezen uit diverse onderwerpen. Om boeken te lenen moet u lid zijn van onze Heemkundekring. Hoe u lid kunt worden kunt u hier lezen. Wilt u de boeken inzien? Dat kan. Ook als u geen lid bent. Onze bibliotheek is in ons Heemhuis elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur open.

Bidprentjes  


Onze verzameling bidprentjes wordt regelmatig in een Excel-bestand aangepast. Een of twee keer per jaar worden deze bestanden omgezet in html-files. Deze files zijn via onze website voor iedereen in te zien. Momenteel (07-07-2020) zijn 19.655 bidprentjes in ons archief opgenomen.

Documenten (nog in voorbereiding)

Project wordt uitgevoerd in samenwerking met