Werkgroep industrieel verleden

In 2008 is de Projectgroep Industrieel Verleden opgericht met als doel dit onderdeel van de Roosendaalse historie  te onderzoeken en  aan de Roosendaalse bevolking te presenteren.

Al snel bleek, dat het in kaart brengen van het volledige industriële verleden een bijzonder omvangrijk project zou worden. Dit zou afbreuk doen aan de kwaliteit van het onderzoek en het resultaat daarvan. Daaropvolgend is in 2009 besloten om het project in eerste instantie te beperken tot twee aansprekende Roosendaalse bedrijven : de Borstelfabriek Vermunt en de Koninklijke Drukkerij van Poll Suykerbuyk. Hierna heeft de werkgroep de Tabaksindustrie en Bierbrouwerijen en oude cafés van Roosendaal gepresenteerd. Na de laatste tentoonstelling het Textiel-verleden van Roosendaal, is het nu weer tijd voor een nieuwe tentoonstelling vandaar de volgende oproep:

MUZIKAAL ROOSENDAAL
De werkgroep Industrieel Verleden van heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale gaat een tentoonstelling maken over de Roosendaalse muziekhistorie. Ook vroeger waren veel Roosendalers, net als nu, actief in een orkest, harmonie, zanggroep, zangkoor, carnavalsband enz.

Wij zouden graag in contact komen met mensen die ons kunnen helpen aan verhalen, foto’s en materialen om de tentoonstelling vorm te geven.

Contactpersoon van de werkgroep is Fons Heijmans: fons.heijmans@planet.nl

De werkgroep heeft een lijst samengesteld (Overzicht Muzikaal Roosendaal) (Klik hier voor inzage in deze lijst)

De tentoonstelling zal plaats vinden in het Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111, 4707 ZH Roosendaal,  medio 2021.

Terug naar pagina Werkgroepen

Terug naar pagina Projecten