COLLECTIE

Introductie Beeld- en Archiefbank

De beeld- en archiefbank is een digitale beeldbank voor erfgoedmateriaal uit de collectie van Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale. Er bevinden zich al duizenden beelden in deze beeld- en archiefbank, deels gepubliceerd op onze website. Onze vrijwilligers vullen de inhoud nog met grote regelmaat aan. Naast het archiefmateriaal van onze Heemkundekring kunt u via deze Link gemakkelijk kennismaken met interessante erfgoedcollecties van derden, die o.a. betrekking hebben op onze gemeente en onze regio.

Wij hebben veel inspanningen gedaan om alles wat zichtbaar is zo zorgvuldig mogelijk weer te geven. Toch kan het voorkomen dat gegevens onjuist of onvolledig zijn vermeld. We stellen uw hulp op prijs. Heeft  u opmerkingen of aanvullingen op de getoonde informatie? Laat het ons weten. Stuur dan een e-mail naar: secretaris@heemkundekringroosendaal.nl. Geef bij uw reactie a.u.b. wel het objectnummer op.

Wij hebben ook ons uiterste best gedaan om de rechthebbende van het getoonde materiaal op te sporen. Indien u  als rechthebbende van mening bent, dat het tonen van het materiaal op onze website inbreuk maakt op uw recht, dan verzoeken wij u om contact op te nemen. Dit kan door een e-mail te sturen naar:  secretaris@heemkundekringroosendaal.nl. Wij zullen in dat geval graag met u aan een oplossing werken.

Door op een van de hieronder aangegeven rubrieken te klikken wordt u doorgeleid naar de betreffende pagina.

De Beeld- en Archiefbank bestaat uit:

 • Audio & Video (Nog in voorbereiding)
  In het overzicht van deze rubriek laten wij zien over welke beelden en digitale bestanden onze Heemkundekring beschikt. Wegens copyright/auteursrechtregelingen en  privacywetgeving zijn niet altijd de bestanden te zien of te horen. U kunt dan met ons contact opnemen voor nader overleg via een e-mail naar secretaris@heemkundekringroosendaal.nl.
   
 • Beeldarchief
  Met een klik op bovenstaande link leiden wij u naar onze collectie gedigitaliseerde foto’s, dia’s en prentbriefkaarten. Rechtsboven op de beginpagina vindt u de handleiding zoeken.
  Op verzoek kunnen digitale beelden in een hogere resolutie door onze Heemkundekring beschikbaar worden gesteld. Geïnteresseerden kunnen beelden opvragen tijdens onze openingstijden of via een email naar secretaris@heemkundekringroosendaal.nl. Geef daarbij a.u.b. wel het objectnummer op.
 • Bibliotheek
  Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale beschikt over een ruime bibliotheek van boeken, naslagwerken en periodieken. U kunt kiezen uit diverse onderwerpen. Om boeken te lenen moet u lid zijn van onze Heemkundekring. Hoe u lid kunt worden kunt u hier lezen. Wilt u de boeken inzien? Dat kan. Ook als u geen lid bent. Onze bibliotheek is elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur open.
 • Bidprentjes
  Met een klik op bovenstaande link leiden wij u naar onze collectie bidprentjes. Onze verzameling bidprentjes wordt beheerd in Excel-bestanden. Enkele keren per jaar worden de nieuwe aanwinsten opgenomen in deze overzichten en zichtbaar gemaakt op deze website.
                                                                            
 • Voorwerpen (Nog in voorbereiding)
  In deze rubriek tonen wij u een selectie van voorwerpen die in ons bezit zijn. (Schilderijen, objecten, beeldjes, etc.)