Klik hier voor de aktiviteitenkalender.

MUZIKAAL ROOSENDAAL

In het voorjaar van 2019 zocht de werkgroep Industrieel Verleden naar een nieuw onderwerp om een tentoonstelling te organiseren. Na lang beraad werd dat Muzikaal Roosendaal omdat Roosendaal een lange reputatie heeft met de muziek. Uiteraard was ook in het verleden muziekmaken  een uitlaatklep voor ontspanning na een dag hard werken.
Helaas kwam toen corona en kwam alles stil te liggen. Achter de schermen hadden we al veel data verzameld zodat we gelukkig in het voorjaar van 2022 weer snel konden opstarten. Interviews konden weer plaatsvinden en wat zeker belangrijk was, we konden bij elkaar komen. Na inventarisatie bleek het onderwerp te groot te zijn voor één tentoonstelling zodat we deze gesplitst hebben in twee tentoonstellingen. Het gaat over een groot aantal onderwerpen zoals harmonieën, drumbands, muziekbedrijven, koren, orkesten, bandjes, solisten enz.

DEEL1: start op 14 februari en loopt door tot en met 15 april 2023. De tentoonstelling is te bezoeken iedere dinsdag van 13.30 – 16.00 uur en iedere zaterdag van 10.00 – 12.00 uur in ons Cultuurhuis.

De onderwerpen zijn:

• Fabrieken en verhuurbedrijven
  • Instrumentenwinkels
  • Harmonieën en drumbands
  • Carnavalsbands
  • Historie Roosendaolsch Lieke

Omdat het Roosendaolsch Lieke in 2023 honderd jaar bestaat heeft de Heemkundekring dat jaar benoemd als muziekjaar.

DEEL 2: start medio oktober en zal tot eind december 2023 lopen.

De onderwerpen zijn:

• Koren
  • Orkesten
  • Bands uit de jaren 30-50
  • Bands uit de jaren 50-70 sommigen hebben tot het jaar 2000 bestaan
  • Bands van af ongeveer 1980
  • Duo’s jaren 60-70 en zanggroepen
  • Solisten jaren 60-70 en later
  • Zoals U van ons gewend bent zal iedere tentoonstelling veel foto’s, objecten en beeldmateriaal laten zien.

Bij deze bent U van harte uitgenodigd en zien we elkaar op de tentoonstelling.

Namens de werkgroep Industrieel Verleden

Fons Heijmans

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

RABO  CLUB SUPPORT 2022

Beste Leden,
Van 5 september t/m 27 september kon er weer gestemd worden voor de Rabo Clubsupport 2022.
Afgelopen week is de officiële uitslag bekend gemaakt.
Onze Heemkundekring mag vanuit de Rabo Clubsupport een bedrag ontvangen van € 811,02
Een fantastische bedrag waar we héél blij mee zijn.
Wij bedanken alle leden en niet leden die een stem op onze Heemkundekring hebben uitgebracht !
Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur Heemkundekring “De Vrijheijt van Rosendale”
Gé Nollen
Vicevoorzitter

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Klik hier voor “De Koerier”, de periodiek van Brabants Heem, met tal van wetenswaardigheden over Heemkundig Brabant.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Ook de werkgroep “tentoonstellingen” heeft de laatste tijd niet stilgezeten.
Zo hebben zij de tentoonstellingsruimte eens grondig aangepakt en volledig opnieuw ingericht.
Klik hier voor een foto-impressie van de nieuw ingerichte tentoonstellingsruimte.